Proiectul “Scoala dupa Scoala” (SDS) nu este o noutate, insa este pentru prima data cand  exista o astfel de initiativa la nivel local, imbunatatita, adaptata legislatiei actuale si nevoilor  copiilor si cadrelor didactice. Practic, prin programul “SDS” propun  dublarea numarului de  dadre didactice care interactioneaza cu micutii nostri. Prin acest proiect, fac cunoscuta dorinta  mea de a imbunatati sistemul educational actual, prin parghiile disponibile la nivel local, de a  oferi tuturor prescolarilor si scolarilor bacauani o educatie de inalta tinuta, pe intreaga zi, la un cost sustenabil.

Acest program va fi oferit celor peste 6000 de prescolari si scolari, care au nevoie de un astfel  de program.  Scopul acestui program este de a inlatura discriminarea actuala intre copiii bacauani, de a  facilita accesul acestui program pentru cc 6000 de mici bacauani fata de cei aproximativ 900  actuali(nr celor care urmeaza acest program in acest moment).  

Aceasta nu este o mica si neinsemnata initiativa, nu este un proiect pilot, nu este un efort minor.  Aceasta initiativa inseamna o schimbare generala a sistemului actual, un efort fundamental  pentru a imbunatati scolile noastre peste granita impusa de sistemul national, este o masura  care va face ajuta mii de copii sa aceeseze acest program in masura necesitatilor. 

Proiectul “Scoala dupa Scoala, pentru toti prescolarii si scolarii bacauani” schimba regula  jocului, aducand “elevul si cadrul didactic” in centrul atentiei, fiind disponibil pentru copiii care au  nevoie de acest serviciu. Este pentru prima data cand o initiativa locala  ii priveste atat de direct  si profund pe micii bacauani, iar pe plan extins pe bacauanii activi. Noi stim ca pentru mii de  familii acest proiect este foarte important si va fi o schimbare fundamentala in viata lor.