PNL nu renunta la pensiile speciale

PNL nu renunță la pensii SPECIALE, care pensii speciale au fost acordate și majorate animalic de PSD!

Acum înțelegem de ce Iohannis a acționat butonul de panică, perdeaua de fum naționalistă? Democrația pentru români se aseamănă cu cea din Russia, oare de ce?

Asta este titlul adevărat, așa stau lucrurile, CCR nu putea admite o lege NECONSTITUȚIONALĂ, am spus-o și în 2019.
Dar lucrurul ăsta îl cunoșteam de când au făcut legea în Parlament, de când PNL se bătea cu pumnul în piept că a desființat pensiile speciale. Lucrurile sunt simple, serios.

Sunt cc 167.000 de pensii speciale! Din care 83.000 sunt militare, 75.000 sunt ale polițiștilor și încă 9000 din alte categorii. Din acestea 9000 de pensii speciale, 4000 sunt ale magistraților, care prin lege se bucură de pensii speciale, statutul magistraților. În schimb, pensiile speciale ale militarilor și cele ale polițiștilor puteau fi desființate, cele 158.000 de pensii speciale, pentru că nu sunt asimilate ca și pensiile magistraților.

PNL a făcut legea intenționat neconstituțională!
Legea propusă de PNL desființa doar 9000 de pensii din cele 167.000, incluzând în mod intenționat și cele 4000 de pensii speciale ale magistraților, astfel legea era neconstituțională încă din fașă.
Știind că bomba va exploda în fața PNL, că PNL va pierde procente însemnate, președintele Iohannis a acționat cu câteva zile mai devreme și s-a aruncat pe tema naționalistă pentru a ocupa spațiul opiniei publice cu un subiect cu randament politic mare, gălăgia creată acoperind o parte din mizeria de la CCR. E drept că nici CCR nu a avut interes pe acestă lege, membrii CCR fiind beneficiari ai pensiilor nesimțit de speciale, dar în speța de față nici nu avea de ales.

În altă cheie politică, se întrevede războiul dintre Iohannis și Orban, unul despre care ii vorbeam unui prieten la un moment dat, cu ocazia unei ordonanțe militare. Vela, Dancila a lui Orban de la Mai, a trimis prin Ordonanță Militară câte un ofițer din cadrul unui serviciu MAI să facă parte din comandamentele județe (astea de gestionează starea de urgență), asta pentru că dorea să limiteze influența lui Iohannis în PNL și să își asigure fidelitatea membrilor PNL de care atârnă toată acțiunea guvernului. Adică Orban a luat măsuri de precauție față de eventualitatea unor membri PNL care răspundeau la ordinul președintelui și nu la ordinul lui.
Cum Iohannis a fost forțat să plonjeze în naționalism pentru a dilua blatul făcut de Sică cu PSD în problemă pensiilor speciale, urmează clar să vedem o acțiune mai în forță, probabil destituirea lui Sică din postul de prim-ministru, măcar o încercare. Asta doar pentru a opri căderea PNL în sondaje, nu are nicio legătură cu noi cei mulți, este vb strict de lupta pentru putere.

PSD este în formă, asta pot spune. Tot ceea ce a făcut, în cei 3 ani de guvernare, a fost cu largul concurs al PNL. Ciolacu a negociat cu Sică, iar Iohannis cu Hrebenciuc.

Cine va câștiga războiul Orban/Iohannis? Cine vrea PSD, pentru că ei dețin puterea în Parlament. Iar poziția actuală le convine de minune, beneficiază din plin de bătaia internă din PNL.

Aș paria pe Iohannis, dar nu pentru că este potent politic, dar pentru că la masa lui de negocieri stă Hrebenciuc, Viorel Hrebenciuc. Ăsta din urmă nu prea a pierdut războaie politice, nici măcar când DNA și SRI lucrau împreună nu a pierdut nimic în afară de imagine. H-ul este parte a ADN ului sistemului actual, stăpânește o bună parte din sistem.

Concluzie? PSD are interfață acum, ea este PNL și manipulează jocul cu măiestrie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *