prioritatea noastra

Programul Dinti sanatosi, Copii Sanatosi

Acest proiect priveste Sanatatea elevilor bacauani si aduce in atentie cabinetele medicale si stomatologice scolare, abandonate astazi practic de administratia locala.

Copiii au nevoie de consultatii gratuite

In aceste cabinete copiii nostri pot primi consultatii stomatologice gratuite, educatie in domeniul igienei dentare si tratamete gratuite. Copiii nu pot plati cu pretul sanatatii lor inconstienta si incompetenta administratiei.

Igiena orala este foarte importanta

Un raport al medicilor stomatologi propune guvernului reabilitarea acestor cabinete scolare, explicand ca problemele dentare a 70% dintre romani sunt cauzate de o igiena necorespunzatoare in timpul copilariei.

10 cabinete stomatologice scolare moderne

Aceste cabinete exista in scolile bacauane.am propus modernizarea a 10 cabinete stomatologice scolare, care sa ofere in mod gratuit accesul la actul medical stomatologic, tuturor prescolarilor si scolarilor bacauani, conform legislatiei in vigoare.

Scoli in sediul carora exista un cabinet stomatologic

Dinti Sanatosi, Copii sanatosi” priveste Sanatatea elevilor bacauani si aduce in atentie cabinetele medicale si stomatologice scolare, abandonate astazi practic de mediul local. Desi sunt sub administratia locala, atentia alesilor locali a fost si este departe de acest domeniu important pentru bacauani. Igiena dentara nu poate fi considerata neimportanta la nivelul Municipiului Bacau.

O igiena orala precara poate fi cauza principala pentru declansarea unor afectiuni cardiovasculare, nastere prematura, gingivita, diabet, carii dentare, pierderea dintilor. De aceea, unele cercetari sugereaza ca aparitia anumitor afectiuni cardiovasculare poate fi influentata de sanatatea orala, deoarece afectiunile gingivale permit intrarea bacteriilor in fluxul sanguin, unde adera la depozitele adipoase din vasele coronariene.Astfel, se pot forma cheaguri de sange care pot provoca un infarct miocardic.

S-a stabilit ca o igiena dentara necorespunzatoare poate conduce la diabet de tip 2 .Cercetarile Autoritatii de Sanatate Publica din SUA subliniaza ca sanatatea orala este esentiala pentru sanatatea intregului organism.

Un raport al medicilor stomatologi propune guvernului reabilitarea acestor cabinete scolare, explicand ca problemele dentare a 70% dintre romani sunt cauzate de o igiena necorespunzatoare in timpul copilariei.

Astfel am propus modernizarea a 10 cabinete stomatologice scolare, care sa ofere in mod gratuit accesul la actul medical stomatologic, tuturor prescolarilor si scolarilor bacauani, conform legislatiei in vigoare. Peste 10 mii de elevi bacauani sunt beneficiarii acestui proiect, administratia locala fiind cea mai in masura sa se ingrijeasca de sanatatea micilor bacauani.

Prin finantarea Primăriei Municipiului Bacau, Direcţia de Asistenţă Socială, se pot achizitiona si monta un număr de 10 echipamente stomatologice complete (unit dentar, compresor, lampă scialitică, consolă, aparat detrartaj) în valoare totală de 150.000 lei.

46 de ani
atat de veche este aparatura din cabinetele stomatologice scolare din Bacau

2014
Primaria Bacau a alocat 630.000 euro pentru culte

2017
Primaria Bacau a alocat 525.000 lei pentru culte

2018
Primaria Bacau a alocat 450.000 lei pentru culte

150.000 lei pentru
10.000 de scolari
10 cabinete
se poate?