Ce au in comun Lazar, Pruna si Dragu cu Dragnea?

Este vorba despre Banca Internationala de Investitii, Banca Moscovei.

România a ratificat aderarea la IIB sub fosta guvernare tehnocrată, a lui Dacian Cioloș.

Cei 3 ex ministri in cabinetul lui Ciolos au semnat nota de fundamentare. Respectivii Anca Dragu- Finante, Lazar Comanescu – externe, Raluca Pruna – justitie trebuie astazi sa iasa in fata si sa explice aceasta semnatura.

Banca Internationala de Investitii a devenit recent subiect important pentru New York Times, una care isi intinde tentaculele in Europa de Est si care incepe sa joace ca pivot pentru politica externa a lui Putin.

O alta informatie scapata de ochiul critic al opozitiei (habar nu am daca au intentie, dar ramane sa analizam) este ca una din televiziunile controlate de statul rus a incercat sa obtina licenta de emitere in Romania, insa CNA a amanat decizia pe acest subiect. La scurt timp insa Banca Internationala de Investitii a anuntat ca a participat la plasamentul primar al obligaţiunilor Digi, cumpărând o parte importantă din toată emisiunea. Ei, asa e ca incepem sa intelegem concedierele recente de la Digi si prezenta tot mai importanta a partidului rosu in prime-time? Probabil au decis sa cumpere un post deja consacrat pentru opozitie, decat sa vina direct cu un post pe licenta, ar fi dat de banuit mai mult si i-ar fi costat de zeci de ori mai mult. Bun, asa ca imi iau la revedere si de la Digi24, postul este otravit de Moscova si asta o spun deja mai multi jurnalisti, nu doar eu.

Dar cine credeti ca fructifica aceasta asociere? Exact, Calaul democratiei, Dragnea Nicolae Liviu! Golanul politic isi intareste pozitia in cadrul bancii putiniste, in mod discret, prin bugetul pe 2019. Legea bugetului prevede la art 31 urmatoarele:
“Se aprobă majorarea capitalului deținut de România, în calitate de membru la Banca Internațională de Investiții, cu suma de 3.650.000 euro, conform deciziei Consiliului de administrație al Băncii Internaționale de Investiții de creștere a capitalului subscris vărsat la Banca Internațională de Investiții cu 100.000.000 euro în limita capitalului subscris și nevărsat al statelor membre”. Stirea este pe newsweek.ro, o revista saptamanala cunoscuta pentru criticile aduse partidului aflat la putere (psd) si membrilor guvernului Dancila, asadar nu se poate spune ca este o intoxicare media.

Dar cum analizam noi fapta celor 3 ministri, astazi parte a partidului Plus condus de Dacian Ciolos. De la zi la zi realizez ca alianta USR-Plus este defapt un serviciu pentru Ciolos si prieteniii sai mai degraba decat o alianta in folosul ambelor partide. Am spus de mai multe ori pe blogul de pe facebook ca Dacian trebuie sa explice cum si-a facut echipa, caci ea nu este rodul unui vot al membrilor plus ci o plasmuire a geniului lui politic. Nu doar ca il gasesc foarte defazat pe Dacian Ciolos, dar urmarindu-l realizez ca apartine unui trecut politic, eludeaza subiectele si acopera stangaci multe din greselile lui si a celor din echipa lui. Il vad vorbind de transparenta, de obiectivitate, dar el este un exemplu de lider psd mai mult, decat unul dintre #oameniNoi. A ajuns prim-ministru cu votul PSD Dragnea, apoi a zapacit PNL prin lipsa lui de decizie in a deveni membru PNL, demotivand membrii PNL si ajutand astfel indirect PSD. Nu spun ca a jucat intentionat pentru PSD in alegerile din 2016, dar a avut un rol esential in acele alegeri, rezultatul fiind unul dintre cele mai mari scoruri reusite de PSD.

Revenind la subiect, unul care seamana cu un banc prost, cum a reusit cabinetul tehnocrat prostia asta? cum au semnat nota de fundamentare pentru Banca Moscovei acesti 3 ministri? Ce stie Dacian de acest subiect si care este pozitia lui fata de aceste fapte?

Mai pe romaneste, unde este oportunitatea nenea Ciolos si ce are Romania de castigat din aceasta asociere?

Cat de diferiti sunt “tehnocratii” lui Ciolos, multi dintre ei membri ai institutul Aspen (presedinte Mircea Geoana) de PSDragnea? Asta e intrebarea care nu-mi da pace…

Please follow and like us:
0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *