Agatha

E timpul sa actionezi pentru orasul in care iti place sa traiesti

Participa activ in promovarea Proiectului de Dezvoltare al municipiului Bacau. Orasul nostru are nevoie de viziune, de politici publice care sa imbunatateasca nivelul de trai si care sa ajute repopularea. Fara resursa umana nu vor exista investitii in orasul nostru. 

Viziune pentru Bacau

De ce nu am profita de avantajele pe care orasul nostru le are? Cat de inteligent este sa gravitam in jurul Iasului? De ce am incerca sa copiem Brasovul si parcurile lui industriale sau Hub ul IT din Cluj? Nici in turism nu mai avem prim-planul si astazi nu am putea ajunge la nivelul Bucovinei nici daca am dispune de bani si vointa politica. Cum putem deveni un oras cu specificul lui, care sa isi foloseasca din plin avantajele si care sa fie concurat cu dificultate de alta comunitate urbana? Raspunzand la toate aceste intrebari, am ajuns sa va vorbim de Agatha.

Stadionul municipal

Astazi se dezbate intens in spatiul public bacauan oportunitatea unui stadion nou si modern. Unii spun ca e bine daca il face Dedeman in alta locatie, altii vor modernizarea actualului stadion, care este iesit din uz taman unor porcarii facute de politicieni.
Sportul rege a fost mereu iubit la Bacau si va ramane iubit, insa comunitatea trebuie sa decida ce este important. In mod sigur avem nevoie de un stadion modern, dar doar daca vom dezvolta si un centru de juniori de fotbal, unul care sa produca pe banda rulanta fotbalisti de top, unul care sa fie cel mai modern si mai important centru de copii si juniori din Romania, succesul ar fi mult mai aproape.

Modernizarea Salii de atletism

Avem din fericire o sala de atletism. Veste si mai buna este ca poate fi modernizata pentru a organiza competitii sportive de nivel european. Astfel, atletismul din Bacau ar ajunge la cel mai inalt nivel din Romania, orasul unde se implinesc visele atletilor.

Bijuteria Bacaului

Bazinul Olimpic din Bacau este astazi unul dintre cele mai moderne din Romania, insa noi ne dorim sa avem importanta la nivel regional european, asadar nu cred ca se supara cineva daca am lua bani europeni pentru modernizarea acestui bazin, eventual sa ramana unic la nivel national inca 30 de ani.

Water Sports

Cele 2 Lacuri pe care le avem la dispozitie pot constitui o baza materiala extraordinara pentru sporturile pe apa. Investitiile in aceasta directie sunt necesare pentru diversitatea sportului bacauan.

Winter Sports

In acest domeniu s-au facut pasi importanti deja, insa insuficienti si fara a avea o strategie. Sporturile de Iarna sunt foarte iubite, iar dezvoltarea unor astfel de facilitati sunt bine venite pentru bacauani si pot genera venituri importante. Pe langa partia din Slanic Moldova, o Sala pentru patinaj artistic si Hochei ar imbunatati mult conditiile practicarii sporturilor de iarna.

De ce "Agatha"?

Agatha se numea sotia lui Bacovia, iar amprenta poetului se pare ca este mult prea vizibila la Bacau, Plumb ul parca imbraca astazi tot. Asadar ne-am gandit sa echilibram peisajul urban bacauan, sa modernizam Bacaul prin nota sotiei lui Bacovia. 

  • programe pentru scolari si centre sportive pentru performanta
  • Centre Liceale Sportive si de specialitate
  • Centru Universitar pentru Medicina Sportiva si Management Sportiv

De ce "Bacau centru Sportiv"?

Astazi cea mai importanta resursa este resursa umana, iar concurenta intre centre urbane va fi enorma pe aceasta resursa. Centru Sportiv la nivel national ar oferi Bacaului nisa ideala de dezvoltare si foarte greu de concurat de catre alte orase si judete.

  • Istoric sportiv de excelenta
  • Baza Materiala existenta si potentiala
  • Asezare Geografica strategica
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)